Gegevens van de voornaamste begunstigde instellingen

- Academie Muzikaal Talent, Waarder   https://www.academiemuzikaaltalent.nl

De Academie Muzikaal Talent (AMT) biedt zeer getalenteerde jonge musici, tot 19 jaar, een hoogwaardige opleiding om hun talent zo te ontwikkelen dat zij verder kunnen studeren aan een van de conservatoria. De leerling staat bij de academie centraal, uitstekende docenten en een prima organisatie helpen bij het realiseren van het doel. De academie vindt een gastvrij onderdak in het Utrechts Conversatorium. De stichting staat onder artistieke leiding van de bekende harpiste Erika Waardenburg.

- Symfonie Orkest Rijnmond, Rotterdam   https://www.symfonieorkestrijnmond.nl

Het Symfonie Orkest Rijnond SOR is een jong ambitieus orkest in de regio Rotterdam Rijnmond, dat in 2007 is opgericht. Onder leiding van Cor van der Linden (1e violist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) is het orkest inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit circa 55 gevorderde amateurs en beroepsmusici, die voor kwaliteit gaan. De programmering van het orkest is gericht op het ten gehore brengen van boeiende (thema) programma’s met symfonische werken, soloconcerten en muziek voor blazers. Het SOR is in korte tijd tot een bekend muziekgezelschap in de regio uitgegroeid en het vaste ledenaantal groeit stevig. Er is regelmatig overleg met andere culturele instellingen, daar SOR volwaardig participeren in het culturele leven van  de regio en daarbuiten.

- Touwmuseum De Baanschuur, Oudewater    https://www.touwmuseum.nl

Touwmuseum 'De Baanschuur' is gevestigd in een voormalige baanschuur van een grootgarenbaan in Oudewater, een stadje dat al in de Gouden Eeuw bekend was om zijn touwproductie. In het museum zijn niet alleen oude gereedschappen te zien, er staat ook een lijnbaan opgesteld. Dvd's en foto's brengen het verleden van boer en baander tot leven. Het museum geeft een uitstekend beeld van de geschiedenis en de praktijk van de touwslagerij. Sedert zijn opening in 2001 ontvangt het museum ca. 4000 bezoekers per jaar. Ook is het museum zeer actief in het ontwikkelen en implementeren van educatieve projecten.

- Podium Oudewater   https://www.cultuur-oudewater.nl

Podium Oudewater is een jonge instelling, in 2011 voortgekomen uit de voormalige Culturele Raad Oudewater. De in 2011 en 2012 met verve gerealiseerde doelstelling is het op de planken brengen van uiteenlopende kunsten: klassieke muziek, cabaret, lichte muziek, enz. Daarnaast heeft Podium Oudewater de organisatie van de Open Monumentendagen op zich genomen. De aan Podium Oudewater toegekende uitkering komt ten goede aan de Kamermuziekdagen Oudewater, 8-10 november 2013 werd een ambitieus kamermuziekfestival met solisten uit diverse Europese landen gerealiseerd, waarmee men enerzijds nieuw publiek, veelal van buiten Oudewater, heeft aangetoekken, anderzijds Oudewater breder op de culturele kaart heeft gezet.

- Hans Pfitzner-Gesellschaft, München   https://www.pfitzner-gesellschaft.de

De Hans Pfitzner-Gesellschaft heeft een bestuur van internationale samenstelling (drie Nederlanders, een Zwitser en zes Duitsers) onder voorzitterschap van de bekende Nederlandse bas-bariton Robert Holl. Streven van het genootschap is grotere bekendheid te geven aan het werk van de componist Hans Pfitzner (1869-1949) door middel van het organiseren van concerten, concoursen, symposia, enz., alsmede door de publicatie van diverse monografieëen en een jaarlijks tijdschrift van ca. 220 pp., de Mitteilungen der Hans Pfitzner-Gesellschaft.

- Fontys Conservatorium, Tilburg   https://fontys.nl/conservatorium

Het Fontys Conservatorium in Tilburg combineert een veelzijdige praktijkgerichte opleiding met een grote mate van persoonlijke aandacht. Bovendien biedt het Fontys Conservatorium als onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn leerlingen de mogelijkheid om in contact te komen met andere kunstdisciplines. De uitkeringen komen ten goede aan door de afdeling solozang (docenten: Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer) georganiseerde opera-uitvoeringen.